пʼятниця, 04 травня 2007 14:05

Агенцію Reuters може поглинути невідомий інвестор

Інформаційна агенція Reuters отримало пропозицію про поглинення з боку неназваного інвестора. Про це 4 травня повідомило саме агентство.

Суму потенційної операції не розголошують, проте акції Reuters після повідомлення різко виросли в ціні. Зараз вони торгуються в межах 611 з половиною пенсів, що на 24,3 відсотка більше, ніж днем раніше. Ринкова капіталізація агентства виросла до 7,7 мільярдів фунтів стерлінгів (15,3 мільярда доларів).

За неофіційною інформацією агентства, основними претендентами на Reuters вважаються канадські Thomson Corp і News Corp мільярдера Руперта Мердока. Він ще на початку травня оголосив про те, що хотів би купити Dow Jones & Co, що видає журнал The Wall Street Journal, за 5 мільярдів доларів. Проте акціонери компанії відкинули пропозицію мільярдера.

У свою чергу, Thomson підсилила свою присутність на ринку в 2006 році, викупивши лондонське агентство AFX News приблизно за 20 мільйонів доларів.

На даний момент жоден з можливих претендентів на Reuters не коментує пропозицію про поглинання.

Агентство Reuters має складну структуру володіння. Компанією управляє Reuters Founders Shares Company, яка може накласти вето на будь-яке поглинання компанії. Крім того, відповідно до статуту агентства, жоден з акціонерів не може володіти більше ніж 15 відсотками цінних паперів Reuters, відзначає Bloomberg, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Агенцію Reuters може поглинути невідомий інвестор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути