середа, 04 липня 2007 15:03

Африка не змогла об"єднатись

Учасникам дев"ятого саміту країн-членів Африканського союзу, який проходив в столиці Гани Аккрі, так і не вдалося домовитися з питання про створення єдиного африканського уряду.

Головним ініціатором швидкого політичного об"єднання у вигляді створення Сполучених Штатів Африки, які б мали власний уряд, армію і проводили б єдину зовнішню політику на користь всіх африканських держав, виступила Лівія.

Проте пропозиція полковника Муаммара Каддафі не зустріла однозначного схвалення інших учасників саміту. Деякі висловилися за поступову інтеграцію, почавши із створення регіональних державних об"єднань.

Зокрема, президент Уганди Йовері Мусевені заявив, що підтримує економічну інтеграцію африканських держав, проте відзначив, що для політичного об"єднання Африка ще не дозріла.

З свого боку, Сенегал, який вважається однією з найуспішніших африканських демократій, підтримав ідею швидкого створення пан-африканського уряду. Не зумівши заручитися одноголосною підтримкою своєї ініціативи, Муаммар Каддафі покинув саміт ще до його завершення.
Тим часом інші учасники зустрічі розцінюють підсумки скоріше позитивно. Господар саміту президент Гани Джон Куфуор, який також займає пост голови Африканського союзу, відзначив, що, не дивлячись на розбіжності, учасники констатували спільність устремлінь в питанні єдиного африканського уряду.

Зокрема була досягнута угода про створення спеціального міждержавного комітету, який займеться розробкою даного проекту і визначенням можливих термінів його реалізації, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Африка не змогла об"єднатись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути