Ексклюзиви
пʼятниця, 11 січня 2008 17:24

Афганістан звернувся в ООН за продовольчою допомогою

Афганістан звернувся в ООН за додатковою продовольчою допомогою, щоб уникнути гуманітарної кризи в умовах суворої зими, повідомив міністр сільського господарства, іригації і тваринництва Ісламської Республіки Обейдулла Рахім.

"Уряд (Афганістану) звернувся до Світової продовольчої програми ООН з проханням переглянути раніше узгоджені цифри постачання пшениці до Афганістану з 180 тисяч до 215 тисяч метричних тонн", - сказав він журналістам у Кабулі.

За словами міністра, Афганістан попросив "поставити додаткові 60 тисяч метричних тонн пшениці в найближчі три місяці і розподілити її в райони країни, які найбільше потребують цього", передає РІА "Новини".

Згідно з даними Організації продовольства і сільського господарства ООН, Афганістан перебуває в числі 40 країн світу, які зіткнулися з нестачею продовольства і безпрецедентним зростанням цін на нього у зв"язку з повенями і посухами, викликаними глобальною зміною клімату і високими цінами на енергоносії.

Без урахування нинішніх зимових катаклізмів, викликаних незвично великими снігопадами, потреби Афганістану в пшениці становлять 6,1 мільйонів тонн, тоді як сам він у змозі вирощувати лише 5,5 мільйона тонн на рік.

Проте тижнем раніше представник міністерства економіки Афганістану заявив, що "та частина зерна, якої не вистачає, вже надана з-за кордону, тому зернової кризи в країні не буде", повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Афганістан звернувся в ООН за продовольчою допомогою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути