Ексклюзиви
понеділок, 12 листопада 2007 08:16

Аеропорт із п"ятьма ресторанами та двома готелями збудують у Дніпропетровську

Як заявив виконувач обов"язків голови Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар, будівництво у Дніпропетровську аеропорту, який відповідатиме міжнародним стандартам, стане одним із пріоритетів роботи в регіоні на найближчі роки.

Як зауважив Віктор Бондар, нова скляна будівля аеропорту "Дніпропетровськ" відповідатиме міжнародним стандартам: реконструйована злітно-посадкова смуга зможе одночасно приймати по 12 авіалайнерів, передає Радіо Свобода.

В облдержадміністрації підрахували, що тільки реконструкція злітно-посадкової смуги обійдеться майже в півмільярда гривень. Приблизно десяту частину витрат має взяти на себе компанія-власник аеропорту – ВАТ "Дніпроавіа", решту коштів сподіваються отримати з держбюджету.

Уже найближчим часом у Дніпропетровському аеропорту також планують збудувати нову аеродромно-диспетчерську вежу, де працюватимуть фахівці, котрі відповідатимуть безпосередньо за зліт, виведення на маршрут та посадку літаків.

Влітку поблизу аеропорту в Дніпропетровську відкрили сучасний центр керування повітряним рухом, який обслуговує весь схід України. Це дозволило удесятеро збільшити пропускну спроможність повітряного простору над регіоном.

Раніше Кабмін вніс міжнародний аеропорт Дніпропетровська до переліку 7 стратегічно важливих аеропортів України. Усім їм обіцяна державна фінансова підтримка, починаючи з 2008 року, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Аеропорт із п"ятьма ресторанами та двома готелями збудують у Дніпропетровську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути