пʼятниця, 16 травня 2008 14:09

Яценюк сліпим: "Мене звати Дмитро. Мені 10 років, я — гуцул..."

Яценюк сліпим: "Мене звати Дмитро. Мені 10 років, я — гуцул..."
Виставку фотографій для сліпих "Доторкнутися і побачити" відкрили у столичному Українському домі. На ній представлено 30 знімків французького художника українського походження Юрія Білака, 46 років.

У темному приміщенні стоїть 30 моніторів, біля кожного — МР3-плеєр і навушники. На екрані зображення справжніх знімків, які Білак робив, мандруючи Україною. На них багато гуцулів та сцен із їхнього побуту. Внизу поряд із монітором — репродукція для сліпих. Аби зрозуміти, що зображено, потрібно вивчати його рельєфну поверхню кінчиками пальців і слухати звуковий опис знімка.

Озвучували фото зокрема, дружина президента України Катерина Ющенко, актор Богдан Бенюк, співаки Ніна Матвієнко, Олександр Положинський та Фома.

— Повернімося до Наталії, — пояснює голос Катерини Ющенко знімок, на якому акушерка тримає двох немовлят. — Вона зображена до колін. Згори відчуваємо ткану частину. Це її волосся. Під ним дві горизонтальні дуги. Це — брови.

— Вона озвучила фото так, ніби розповідала казку своїм дітям, — каже Юрій. — Хотів іще, щоб президент озвучив свій улюблений знімок: гуцула в народному вбранні, під ремінь якого засунуто мобільний телефон. Але у президента не знайшлося часу.

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк розповідає про фото хлопчика-гуцула, що тримає в руках ананас.

— Мене звати Дмитро. Мені 10 років, я — гуцул і дуже цим пишаюся. Я зображений із лівого боку фото і тільки до пояса, — говорить хлопчик голосом спікера парламенту.

"Газета по-українськи"
Зараз ви читаєте новину «Яценюк сліпим: "Мене звати Дмитро. Мені 10 років, я — гуцул..."». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути