Ексклюзиви
пʼятниця, 13 липня 2007 09:43

Абрамович вирішив видобувати золото на Чукотці

Губернатор Чукотки Роман Абрамович вирішив взяти особисту участь в розвитку економіки свого регіону. Його Millhouse Capital вирішила спробувати себе в золотодобувному бізнесі і придбала перше золоторудне родовище на Чукотці - Двойноє.

Це не буде єдиною операцією Millhouse в галузі, але про подальші плани розвитку джерела говорити відмовилися. Топ-менеджер золотодобувної компанії чув, що спочатку Абрамович збирається зосередитися на покупці родовищ на Чукотці, причому не дуже крупного розміру. А в майбутньому його можуть зацікавити і золоторудні родовища сусідніх регіонів - Магаданської області та Якутії.

До родовищ Чукотки вже виявили цікавість крупні гірничорудні компанії - канадська Kinross та австралійська ВНР Billiton, проекти в цьому регіоні приглянули собі "Газпром нєфть" і Highland Gold.

Аналітик Deutsche UFG говорить, що Абрамович вибрав непоганий час для інвестицій в золотодобувний бізнес. Вчора в Нью-Йорку золото коштувало 666 доларів за унцію. А за підсумками року середня ціна може наблизитися до 700 доларів за унцію, в наступному і зовсім - до 750. Топ-менеджер однієї із золотодобувних компаній говорить, що запаси родовища Двойноє по категорії C1 і C2 складають 260000 унцій з середнім вмістом золота в руді 15 г на тонну. Це не дуже велике родовище, але з дуже високим вмістом золота. Його покупка могла обійтися Millhouse в 50-70 млн. доларів.

Найбагатший за версією Forbes росіянин Роман Абрамович став губернатором дотаційної Чукотки в 2000 році. У 2005 році термін його повноважень був продовжений ще на п"ять років. Насамперед підприємець зареєструвався на Чукотці і став платити там прибутковий податок. Це в рази збільшило прибуткову частину бюджету округу. А два роки тому губернатор проголосив своєю метою під час другого терміну сприяти підвищенню "рівня життя і добробуту населення округу". Робити це Абрамович хотів у тому числі і за рахунок розробки надр Чукотки. Навесні стало відомо, що тут з"являться два великы промислові вузли по видобутку золота, срібла, вугілля, газу і нафти, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Абрамович вирішив видобувати золото на Чукотці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути