пʼятниця, 20 липня 2018 12:17

Трансляція самогубств і фейковий контент: що зробить Цукерберг для безпеки в Facebook

Трансляція самогубств і фейковий контент: що зробить Цукерберг для безпеки в Facebook
Цукерберг наймає тисячі працівників, щоб контролювати контент на Facebook. Фото: rusvesna.su

Останнім часом компанія Facebook потрапила в низку скандалів. Насамперед допустила виток персональних даних користувачів. Керівник фірми Марк Цукерберг розповів про нові заходи, що допоможуть зробити соцмережу безпечнішою для користувачів.

Адміністрація ресурсу відповідальна за правдивий та законний контент, заявив Цукерберг виданню Recode.

Для спостереження за контентом планують найняти 20 тис. осіб. Також створюють інструменти штучного інтелекту. Це допоможе обмежити фейкову інформацію. Саме такий контент застосовували за втручання Росії у президентські вибори у США 2016 року.

"Буде справедливо сказати: ми були занадто зосереджені тільки на позитиви і недостатньо зосереджені на деяких негативах", - сказав очільник соцмережі.

Насамперед планують приділити увагу топ-100 публікацій, які стають вірусними та розповсюджуються протягом дня.

"Ми дивимося на речі, які отримують найбільше поширення. Якщо люди відзначають їх як потенційні містифікації, відправляємо їх на перевірку факт-чекерам, які добре зарекомендували себе і дотримувалися стандартних принципів перевірки фактів. Якщо ці контролери говорять, що інформація неправдива, тоді ми значно скоротимо поширення цього контенту. Тобто Facebook, швидше за все, не зніме контент, а посуне його у стрічці", - зазначив Цукерберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook хочуть зробити платним

Також у соцмережі почали боротьбу із демонстрацією суїцидів через фукцію LIVE відео.

"Коли з'явився Live, один з жахливих випадків використання цієї функції людьми - показати, як вони завдають собі шкоди, і навіть були кілька випадків самогубства. Це не те, яким ми хочемо бачити продукт. Тому витратили час на створення інструментів AI і найняли команду з 3000 чоловік, щоб мати можливість реагувати на ці відео протягом 10 хвилин. До більшості контенту в Facebook ми намагаємося дістатися протягом кількох годин або протягом дня", - додав власник Facebook.

Марк Цукерберг заявив, що має докази втручання росіян в американські президентські вибори 2016-го. Адміністрація Facebook помітила активність росіян ще за рік до виборів. Російська військова розвідка займалася фішингом і підробкою акаунтів. Про це повідомили Федеральне бюро розслідувань.

Зараз ви читаєте новину «Трансляція самогубств і фейковий контент: що зробить Цукерберг для безпеки в Facebook». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути