Ексклюзиви
понеділок, 08 жовтня 2007 08:37

950 тисяч гривень відсудив у держави донецький адвокат за листівки про смерть Кучми

Донецький адвокат Сергій Салов отримає 950 тис. грн від держави Україна за те, що в 1999 році його незаконно заарештували, протримали в СІЗО 8 місяців, а потім засудили до 5 років позбавлення волі з відстроченням виконання вироку за перешкоду здійсненню виборчих прав. Таку ухвалу виніс Ворошилівський райсуд міста Донецька. Сам Салов рішенням суду не задоволений, хоча запевняє, що добиватися збільшення суми поки що не має наміру.

"Я просив 12 мільйонів, присудили мені менше одного, - розповів Салов. - Хоча і за 12 мільйонів я б не погодився знов пережити те, що зі мною сталося. Але держава повинна відповідати за свавілля своїх суддів і прокурорів".

При цьому він відзначив: не виключено, що рішення суду буде оскаржене з боку держави і сума знов зменшиться (раніше за позовом Салова донецький суд ухвалив рішення стягнути на користь адвоката 2 млн грн, проте це рішення було скасоване Апеляційним судом і відправлене на повторне розслідування).

Салов, який тоді працював на виборчу кампанію кандидата в президенти Олександра Мороза, був заарештований в Донецьку 31 жовтня 1999 року.

Прокуратура звинуватила адвоката в розповсюдженні п"яти листівок із повідомленням "про смерть Кучми від алкогольної інтоксикації". Сам Салов стверджував, що листівки знайшов у поштовій скриньці - вони мали вигляд свіжого номеру газети "Голос України".

Європейський суд у вересні 2005 року присудив виплатити українцеві Салову компенсацію в розмірі близько 300 євро і компенсувати 10 тис. євро судових витрат, а також визнав його невинним. Потім Салов звернувся з позовом у Ворошилівський районний суд і зажадав 12 млн грн за матеріальний і моральний збиток.

 

За матеріалами: "Сегодня"

 

Зараз ви читаєте новину «950 тисяч гривень відсудив у держави донецький адвокат за листівки про смерть Кучми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути