Ексклюзиви
вівторок, 10 червня 2008 12:54

9 гірників на шахті ім. Карла Маркса опинилися в епіцентрі вибуху

Робота рятувальників на шахті імені Карла Маркса ускладнена через руйнування комунікацій.

Про це сказав на брифінгу перший віце-прем`єр-міністр України, голова державної комісії зі з`ясування причин аварії Олександр Турчинов.

"Не хочу давати прогнозів, але перспективи мінімальні, хоча надія залишається, поки не закінчаться роботи", - сказав він, відповідаючи на запитання, наскільки можливо знайти гірників живими.

За словами першого віце-прем`єра, на даний момент "досить точно відоме місцезнаходження всіх гірників під землею, - воно невтішне".

О.Турчинов пояснив, що 9 гірників встигли сісти в кліть для підйому, але десь на позначці 120-200 метрів від поверхні стався вибух і вони опинилися в епіцентрі вибуху. Кліть зірвало, канат повністю розірвався, вона перекинулася і впала в зумпф нижче позначки 1 тис. метрів.

Рятувальні операції будуть продовжені до останнього моменту

Він зазначив, що "ще троє гірників з ділянки N78 знаходилися на горизонті 1 тис. метрів, де стався масовий викид як вугілля, породи, так і газу. І цих людей, на жаль, накрило викидом".

О.Турчинов акцентував, що головним завданням для рятувальників зараз є відновлення електрокомунікацій і системи водовідкачування шахти, "оскільки вода прибуває досить швидко, і вже частково затоплено горизонт на позначці 1 тис. метрів".

Для відкачування води на шахту поставлена автономна система, за допомогою якої налагоджується відкачування води.

"Складність полягає в тому, що зруйновані комунікації як для спуску техніки, так і людей у шахту", - додав О.Турчинов.

Утім, він повідомив, що рятувальники вже обстежили всі позиції до позначки 800 метрів і частково 1 тис. метрів горизонту.

"Просто величезне надходження води і зараз існує величезний ризик для життя рятувальників. У разі, якщо ми зупинимо воду, МНС підготувало водолазів, які готові спуститися на глибину 1 тис. метрів під водою", - сказав О.Турчинов.

На закінчення він підкреслив, що "до останнього моменту на шахті будуть продовжені рятувальні операції, поки під землею залишаються люди", повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «9 гірників на шахті ім. Карла Маркса опинилися в епіцентрі вибуху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути