понеділок, 10 листопада 2008 11:21

8-річний американець розстріляв батька і його друга за образи

Поліція США затримала 8-річну дитину, яка впритул розстріляла батька і його товариша по службі з мисливської зброї. Слідчі вважають, що на злочин хлопчика могли штовхнути образи з боку чоловіків.

В даний час підозрюваний в подвійному вбивстві восьмилітній житель штату Арізона затриманий і поміщений в ювенальний центр, за іронією долі розташований недалеко від його будинку в Сент-Джонсі, де і був здійснений злочин, пише TheDailyMail.

Це вбивство, що сталося минулої середи, потрясло співтовариство невеликого містечка Сент-Джонс з населенням 4 тисячі чоловік, розташованого за 270 кілометрів до півночі-сходу від Фенікса.

29-річний Вінсента Ромеро і 39-річного Тімоті Ромаса з Сан-Карлоса буквально зрешетили пострілами зблизька з мисливської рушниці 22-го калібру. За даними поліції, подвійне вбивство здійснене маленьким сином Ромеро, причому дитина, судячи з усього, діяла осмислено.

Поліція прибула через лічені хвилини після стрільби. Один з трупів був знайдений перед входом в будинок Ромеро, а інший - в кімнаті на другому поверсі.

До свого затримання підліток ніколи ще не попадав у поле зору поліції. Сім"я Ромеро була на хорошому рахунку, скарги на поведінку підлітка в школі також були відсутні. Сам підозрюваний спочатку заперечував свою причетність до вбивства, проте трохи пізніше надав свідчення.

Відразу після стрільби хлопчик сам пішов до сусіда і повідомив, що "його батько мабуть мертвий", розповів прокурор округу Апачи Бред Карліон.

Втім, захисник підозрюваного Бенджамин Брюєр має намір опротестувати результати допиту. На його думку, хлопчик признався під тиском, оскільки "бачив перед собою двох поліцейських зі зброєю". "Це дуже страшно для будь-якого з нас, і вже точно для восьмилітнього хлопчика", - сказав адвокат.

Як пояснив шеф місцевої поліції Рой Мельник, його підлеглі опрацьовують версію про знущання з хлопчика з боку дорослих, що, можливо, і спонукало його до кривавої розправи.

При цьому начальник поліції признається, що поки це лише версія. Проте деякі деталі говорять на її користь. У будь-якому випадку, нишпорки мають намір докопатися до причин того, чому дитина раптово і без всяких видимих причин пішла на це звірство.

Схожої точки зору дотримується і адвокат підозрюваного - Бенджамин Брюєр. "Дві людини мертві, а 8-річна дитина знаходиться у в"язниці, і все це через душевні пристрасті. Без сумніву, подія просто шокує", - сказав захисник.

Примітно, що батько, можливо, сам вчив дитину стрільби з рушниці, для чого навіть ходив за порадою до місцевого католицького священика. Преподобний отець Джон Пол Сотер порадив Ромеро відмовитися від своєї затії, оскільки син ще дуже юний.

Проте у Ромеро, що виріс в сім"ї завзятих мисливців, із цього приводу була інша думка. З пояснень чоловіка було ясно, що він має намір навчити дитину полюванню на диких собак в прерії.

"Я не думаю, що він усвідомлював те, що робив", - додав пастор. З його слів, загиблий хотів прищепити дитині навики володіння зброєю.

Відзначимо, що Ромас знімав кімнату в будинку Ромеро. Обидва чоловіки працювали в одній і тій же будівельній компанії, яка займається зведенням електростанції на річці Солт в околицях Сент-Джонса.

Права на виховання хлопчика цілком належали батькові. Мати підлітка проживає в штаті Міссісіпі і відвідувала сина по вихідним.

Зараз підозрюваний проходить психіатричну експертизу. Відзначимо також, що, згідно із законами штату Арізона, до 9-річного віку підлітки не підлягають кримінальному переслідуванню. Статистика Федерального бюро розслідувань свідчить, що вбивства, здійснені такими юними дітьми, трапляються дуже рідко.

Зараз ви читаєте новину «8-річний американець розстріляв батька і його друга за образи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути