Ексклюзиви
понеділок, 23 квітня 2007 08:01

80-річного бельгійця засуджено за 41-е пограбування

У Бельгії найстаріший злодій країни, 80-річний Жорж Пірар, знову попався на злочині - цього разу його звинуватили в крадіжці грошей з церковної каси для пожертвувань. Як стало відомо, звинувачення добиватиметься для Пірара дев"ятимісячного тюремного вироку.

Не дивлячись на те, що злодій-рецидивіст вкрав всього декілька десятків євро, обвинувачі збираються добиватися вироку, "гідного його минулого". Адже за останні 40 років його судили 30-40 разів. Причому і раніше злочинець здійснював крадіжки в церквах.

Пірар раніше вже бував в місцях позбавлення волі, але суд відмовився повідомити журналістів, скільки років він провів за ґратами.

Старезний злодій, вирок у справі якого буде ухвалений 16 травня, поскаржився журналістам, що узяв гроші з церкви тому, що його пенсії не вистачало на життя.

80 років - це не межа для злочинців. Найстарішому грабіжникові банків в США, в 2004 році, коли йому був ухвалений вирок, було 92 року. Дж. Л. Хантера Раунтрі засудили до покарання терміном понад 12 років. Він визнав себе винним в пограбуванні банку в Техасі і викраданні 1999 доларів в серпні 2003 року.

Раунтрі повідомив на процесі, що вперше він пішов на пограбування, коли йому було за 80, оскільки хотів помститися банкам за свій особистий фінансовий крах, якого він тоді зазнав.

Раунтрі був засуджений до 151 місяця в"язниці. Там він знаходитиметься під постійним наглядом лікарів.

У серпні 2003 року пенсіонера було звинувачено у викраданні 1999 доларів з банку First American Bank в Абіліне. Він передав конверт касирові з написом, зробленим червоним маркером: "Це грабіж", порадивши жінці покласти в нього гроші.

Всього за годину після інциденту грабіжника арештовали.

Зараз ви читаєте новину «80-річного бельгійця засуджено за 41-е пограбування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути