четвер, 06 листопада 2008 15:23

80% українських компаній відчувають вплив економічної кризи

Близько 80% українських компаній відчувають вплив економічної кризи.

Про це повідомив у Києві керуючий партнер Erst&Young в Україні Олексій Кредісов. За його словами, під час дослідження "Вплив економічної кризи на українські компанії", проведеного компанією Erst&Young, біля 80% компаній-учасниць опитування (взяли участь 143 провідні національні і зарубіжні компанії, які працюють в Україні) підтвердили, що їхній бізнес вже відчуває на собі вплив економічного спаду.

Він зазначив, що є три основні сектори української економіки, на які економічна криза впливає зараз найбільше: фінансові послуги (так вважають 74% респондентів), нерухомість і будівництво (72%), металургія і добувна промисловість (70%).

За словами Кредісова, в 2009 році наслідки кризи відчуватимуть на собі ті ж самі галузі, проте найбільше постраждає галузь нерухомості та будівництва (так вважають 70% респондентів).

Серед основних проблем, з якими їм довелося зіткнутися останнім часом, респонденти назвали затримку платежів (53%) і недоступність кредитних ресурсів (46%).

Опитані компанії назвали заходи, які вони вживатимуть, аби зменшити негативні наслідки кризи: 76% - збираються знизити витрати, 54% - налагодити управління фінансовими показниками і ліквідністю, 28% - скоротити персонал, 27% - провести реорганізацію підприємств, повідомляє ТСН

Зараз ви читаєте новину «80% українських компаній відчувають вплив економічної кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути