Ексклюзиви
понеділок, 04 лютого 2008 19:24

700 мільйонів дітей потерпають від куріння дорослих

"Мені подобається моє вільне від тютюнового диму дитинство", під таким девізом Міжнародний союз проти раку (МСПР) 4 лютого проводить Всесвітній день боротьби проти раку. У році, що наступив, він присвячений захисту дітей від пасивного куріння.

За даними експертів організації, більше 700 млн дітей в світі, а це приблизно половина всього підростаючого покоління на планеті, змушені вдихати тютюновий дим, "генераторами" якого, зокрема, є їх власні батьки.

Дитячий організм регулярно піддається атакам канцерогенів, що містяться в продуктах горіння тютюну, особливо не захищений проти захворювань крові, раку, алергії, легеневих і серцевих хвороб, наголошується в комюніке МСПР.

Ініціатори кампанії звернулися до батьків всього світу з проханням припинити куріння вдома і в автомашинах у присутності дітей, а також вагітних і жінок, що годують.

Фахівці закликають дорослих оберігати дітей від контактів з курцями, а батьків - забороняти паління у присутності дітей в громадських місцях. Але найдієвішим засібом проти шкідливого впливу куріння на дітей, вважають лікарі організації, є відмова самих дорослих від цієї згубної звички, повідомляє newsland.

Зараз ви читаєте новину «700 мільйонів дітей потерпають від куріння дорослих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути