Ексклюзиви
пʼятниця, 04 квітня 2014 18:13

6 порад, як зняти емоційну напругу в теперішніх українських подіях

6 порад, як зняти емоційну напругу в теперішніх українських подіях

Психолог Галина Циганенко, яка чотири місяці працює на Майдані в центрі психологічної допомоги, в першу чергу радить говорити про свої почуття.

"Це знімає напругу, людина розслабиться. Якщо ж каже, що проблем не має, то не створюйте їх, не тисніть. Краще дайте знати, що ви готові їй допомогти. Також не намагатися весь час все контролювати. Ясно, що зараз відбувається стільки подій одночасно, як за нормальних умов протягом кількох років. Але вимкніть телевізор і дайте собі час відпочити. Не бійтеся, що щось відбудеться без вас. Ви і за півгодини зможете дізнатись важливе для вас", - радить психилог.

Позбавляйте себе від самотності й ізоляції у своїх переживаннях. Відновлюйте свої соціальні контакти. Впливайте на те, на що ви можете вплинути і прийміть ту ситуацію, яка є. Все одно не вплинете на те, що відбувається.

"Шукайте зв'язок із мирним життям. Не загноблюйте себе "раз країна в біді - значить я теж маю всього приємного позбавлятись і горювати". Життя триває. Так, ми маємо втрати, це дуже боляче. Дайте собі час для переживань. Робіть щось вчасно і йдіть далі. Якщо людина не розвивається вона може почати регресувати", - каже жінка.

Не слід допускати в думках трагічної тотальності, типу все втрачено і все погано. Зараз багато що невизначено, але ж ми не знаємо, як буде через пару днів. Ми навіть не знаємо, що може бути ввечері.

"Люди незадоволені діями нової влади, бо в них були надзвичайні очікування, що завтра відбудеться чудо і все зміниться. Ці очікування ніколи не можуть збігтися з реальністю. Тому люди можуть прихилятись до іншої крайності - все знецінилось. І дарма, бо зміни є. Наприклад, цінність солідарності, підтримки одне одного, допомоги, згуртування духу. Зрештою почніть змінюватись самі. Наприклад, принципово перестаньте давати хабарі. Учіться досягати бажаного і необхідного у законний спосіб", - радить спеціаліст.

Зараз ви читаєте новину «6 порад, як зняти емоційну напругу в теперішніх українських подіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути