середа, 11 лютого 2009 10:30

5-денна дочка померла від молока матері (ФОТО)

  Наташа зі своїм сином, у якого немає генетичного відхилення
Наташа зі своїм сином, у якого немає генетичного відхилення
Колишня модель і співачка Наташа Кларк давно мріяла про дочку. Коли маленька Ава з"явилася на світ, ні лікарі, ні батьки не здогадувалися, що жити їй залишилося зовсім недовго.

Дівчинка народилася міцною і на вигляд дуже здоровою, вагою майже 4 кілограми. І вагітність, і пологи пройшли абсолютно нормально, і вже на наступний день лікарі відпустили свою пацієнтку додому. Мати, 33-річна Наташа Кларк, не могла нарадуваться своїм немовлям.

Вперше мати занепокоїлася за Аву, коли дівчинці було 3 дні від народження. Маленька перестала їсти, відмовлялася від материнського молока, але акушерка, до якої звернулися батьки, переконала Наташу в тому, що це абсолютно нормально. Тому лікаря викликати не стали.

На наступний день дівчинці краще не стало, і Наташа знову викликала ту ж акушерки.
- Я сказала їй, що дівчинка майже не їсть, здригається у сні, але розбудити її дуже складно. Її тіло стало якимось нерухомим, як ніби захололо, - розповідає Наташа. - Але по акушерці було видно, що стан Ави її не сильно турбує. Вона поміряла їй температуру, і на градуснику було всього 35 градусів. Тоді я зрозуміла, що все серйозно.

Дівчинка страждала від метилмалоничної ацідемії

Мати одразу відвезла дівчинку в лікарню. В результаті з"ясувалося, що дівчинка страждала від метилмалонічої ацідемії (ММА) - природженого порушення обміну речовин, внаслідок якого організм малятка не міг переробляти білки. Поки дівчинка перебувала в утробі, з білками за неї справлявся організм матері, але як тільки вона почала самостійне життя, всі білки, в тому числі ті, що містяться в материнському молоці, стали для неї отрутою. Без спеціального догляду хворі ММА впадають в кому і вмирають.

Коли Наташі вперше здалося, що дочка нездорова, вона подумала, що грудне годування піде їй на користь - звичайно, вона нічого не знала про хворобу дочки. Тому, на момент прибуття Ави в лікарню, стан дівчинки стрімко погіршувався.

Мозок дівчинки вже перестав функціонувати

В результаті генетичного порушення, споживання білка викликало в організмі дівчинки вироблення аміаку. Як встановили лікарі, рівень цього елемента в крові Ави перевищував норму більш ніж у 500 разів і з кожною хвилиною тільки збільшувався.

Подальше обстеження показало, що мозок дівчинки вже перестав функціонувати. Лікарі повідомили матері, що повинні відключити маля від апаратів життєзабезпечення. За їхніми словами, без допомоги техніки дівчинка могла прожити ще годину, але вона жила ще 12 годин. Весь цей час батьки не відходили від її ліжечка. Дівчинці ледь виповнилося 5 днів.

За матеріалами dailymail.co.uk, АиФ.

Зазвичай діти з ММА не страждають від таких сильних симптомів одразу після народження, деякому діагностують хвороба у віці 2 років і старше. При цьому, люди з ММА можуть жити відносно нормальним життям, за умови, що будуть приймати ліки і дотримувати строгу дієту. Однак, якщо у батьків народилася дитина з ММА, імовірність того, що наступний буде теж хворий, дуже велика.

Зараз ви читаєте новину «5-денна дочка померла від молока матері (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути