Ексклюзиви
вівторок, 19 червня 2007 14:57

59 епіцентрів сказу виявили на Донеччині

Епідемія сказу назріває в Донецькій області. Тут виявлено 59 вогнищ цієї хвороби серед домашніх і диких тварин. За даними медиків, хворі тварини зустрічаються в 16 регіонах області, включаючи місто Донецьк.

Лікарі бачать причини розповсюдження хвороби в неефективній боротьбі з бродячими тваринами, і попереджають, що з кожним роком кількість жителів області, що постраждали від укусів, зростає.

За п"ять місяців поточного року від укусів бродячих тварин постраждали 4,5 тис. чоловік. У березні зареєстрований поки єдиний цього року випадок із смертельним результатом - в Тельманівському районі від сказу загинула 4-річна дитина.

На 100 тис. населення з підозрою на сказ звертаються приблизно 250 чоловік. Але навіть коли встановлений факт агресивної поведінки тварини, поставити точний діагноз і ліквідувати загрозу іноді не вдається. Правила з утримання собак і котів, прийняті міськвиконкомом 13 років тому, на думку ветеринарів - застаріли і частково протирічать новим інструкціям. Не передбачена примусова вакцинація домашніх тварин, не визначено, де повинні міститися в клітках інфіковані особини, та і рівень інформованості населення про сказ і його наслідки для здоров"я людини дуже низький, передає интернет-газета Донбасса.

Зараз ви читаєте новину «59 епіцентрів сказу виявили на Донеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути