Ексклюзиви
вівторок, 03 квітня 2007 10:55

5 тисяч людей постраждали в результаті цунамі на Соломонових островах (ФОТО)

 
На Соломонових островах оголошено надзвичайний стан у зв`язку із цунамі, що сталося тут минулого понеділка, повідомляє у вівторок вранці австралійське радіо.

Число жертв стихійного лиха лише на трьох островах що понесла найбільш серйозну утрату від удару стихії Західної провінції досягло 22 чоловік і продовжує рости. Власті упевнені, що це число виросте вже у вівторок, коли будуть обстежені нові райони. За даними AFP, цунамі повністю змило з лиця землі 13 сіл.

"У цю годину випробувань моє серце з вами", - мовиться в переданій по місцевому радіо заяві прем"єр-міністра цієї держави в південній частині Тихого океану Манассеха Согаваре.

За даними уряду, на островах Соломона від цунамі постраждали приблизно 5 тисяч чоловік, там зруйновано більше 900 будинків. Висота цунамі в різних районах склала, за даними уряду, від 3 до 10 метрів. Хвиля була викликана землетрусом магнітудою 8, епіцентр якого розташовувався в 40 км. від міста Гизо. Вогнище підземного поштовху розташовувалося на глибині 10 км. під дном Тихого океану. Протягом п"яти годин після першого удару зону лиха потрясли ще десять поштовхів магнітудою більше 5.

Найбільшою мірою постраждало місто Гизо на однойменному острові, який розташований в 380 км. на північний захід від столиці країни міста Хоніара. Він практично повністю затоплений, там зруйновані десятки будинків. Є відомості про те, що два села практично знищено і серйозно постраждала будівля місцевого готелю. За деякими даними, тільки тут житла позбулися до 3 тисяч чоловік, повідомляє Newsru.
Зараз ви читаєте новину «5 тисяч людей постраждали в результаті цунамі на Соломонових островах (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути