Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2018 15:30

43% українських працівників, які повернулися, не планують знову виїжджати за кордон - ЗМІ

43% українських працівників, які повернулися, не планують знову виїжджати за кордон - ЗМІ
За даними соцопитування, майже 65% українців не замислювалися про виїзд з країни.

43% українських працівників, які повернулися із заробітків, не планують повторювати досвід роботи за кордоном. Про це повідомляє телеканал "Україна".

За словами авторів матеріалу, серед причин - складність офіційного працевлаштування, несвоєчасна виплата зарплати, ненормований робочий день, надумані штрафи і повне безправ'я.

"Після місяця роботи господар відмовляється платити людям зарплату. І кажуть: "Якщо ти будеш скаржитися, я подзвоню в поліцію або в міграційну службу, і вони тебе депортують", - розповів голова Міжгалузевої профспілки українських заробітчан в Польщі Юрій Карягін.

Крім того, за даними авторів матеріалу, які посилаються на дослідження Київського міжнародного інституту соціології, майже 64% респондентів на питання "Чи замислювалися ви про виїзд з України?" відповіли: "Ні, не спадало на думку".

"Експерти пояснюють це просто: люди не хочуть ризикувати. Вони не знають не тільки своїх прав в чужій країні, а часто і її мови. Когось відлякує перспектива стати людиною другого сорту, якій платять менше, ніж місцевим, а також можуть побити просто за те, що ти українець.

"Українсько-польські відносини ніколи не були простими, а зараз цю карту намагаються розіграти. Не скрізь і на побутовому рівні, але й українські настрої цілком відчутні", - йдеться в сюжеті.

Крім того, серед причин падіння інтересу до роботи за кордоном і те, що така зайнятість часто тимчасова, сезонна, а про перспективу кар'єрного росту в переважній більшості випадків не йдеться.

Ще частина українців не готові шукати кращого життя за межами України, адже це серйозне випробування для їхніх сімей.

Зараз ви читаєте новину «43% українських працівників, які повернулися, не планують знову виїжджати за кордон - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути