субота, 19 квітня 2008 13:02

40% європейців жодного разу не виходили в інтернет

За даними останніх досліджень, близько 40% всіх жителів Європи жодного разу в житті не зверталися до мережі інтернет, при цьому близько 250 млн європейців користуються мережею регулярно, повідомляє РБК з посиланням на доповідь Єврокомісії.

Так, близько 60% громадян Румунії, Болгарії та Греції не використовують можливості, що надаються їм всесвітньою павутиною, при цьому більшість з них - літні люди, які в даний час перебувають на пенсії. В той же час в Європі розташовуються країни, в яких проживають найбільш просунуті користувачі інтернетом, - Нідерланди, Данія і Фінляндія.

В заяві Єврокомісії йдеться про те, що уряди європейських країн, особливо країн Східної Європи, здійснювати більше для того, щоб відкрити ринок послуг доступу до інтернету, особливо методом стимулювання колишніх державних телекомунікаційних монополій для скорочення цін на ці послуги і залучення більшої кількості клієнтів.

Так, для порівняння, інтернет-користувач у Словаччині повинен заплатити щонайменше 49 євро для отримання доступу до каналу із швидкістю 1 мб/сек, тоді як в Нідерландах стартова ціна на аналогічну послугу складає всього 14 євро.

У доповіді йдеться також про те, що ЄС хоче збільшити відсоток людей, що мають у своєму розпорядженні постійний високошвидкісний доступ до інтернету з 20% до 30% в 2010 році. Крім того, Єврокомісія має намір стимулювати онлайн-комерцію і розповсюджувати необхідну інформацію про права тих, хто займається в мережі придбанням різних товарів і послуг, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «40% європейців жодного разу не виходили в інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути