Ексклюзиви
понеділок, 02 квітня 2007 12:30

40 тис. гектарів посівів втратила Херсонщина через буревій

В результаті сильного урагану, який пронісся південними областями в кінці минулого тижня, Херсон втратив 40 тисяч гектарів посівів зернових. Зерно, що засіяне, разом з п"ятьма-десятьма сантиметрами родючого шару знесло з полів. Товщина пилових занесень місцями досягає метра.

Херсонці відчують і дефіцит ранніх овочів. У Цурюпинському і Голопристанському районах ураган повністю знищив парникові рослини. За попередніми підрахунками, загальні збитки, заподіяні області ураганом - 20 млн грн.

За словами губернатора Бориса Силенкова, виконавча влада області планує звернутися до уряду за фінансовою допомогою для подолання наслідків урагану. Його сила досягала 30-35 метрів на секунду. Поранено щонайменше 17 чоловік, одна людина загинула. Лісова пожежа знищила 100 гектарів лісу.

Андрій Ролік, в.о. директора херсонського центру "Облдержродючість": "Навіть вчора ще був вітер такий, що знову зносило грунт. Ми бачимо простий приклад, що був посіяний ячмінь "Вакула", який дає хороші сходи. Вийшло так, що знесло грунт в глибині 4-5 см, винесло його сюди, в посадку. Всі посіви ячменю зі сходами, укорінені, стоять голі", передає ICTV.

Зараз ви читаєте новину «40 тис. гектарів посівів втратила Херсонщина через буревій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути