пʼятниця, 19 жовтня 2007 11:03

36 крокодилів втекли з ферми у Таїланді

Поліцейські, озброєні штурмовими гвинтівками, шукають кілька десятків крокодилів, що втекли з ферми у провінції Накхонратчасима на північному сході Таїланду.

За повідомленням місцевих ЗМІ, 36 крокодилів втекли у минулий вівторок. Ферму, де їх розводили, затопило водою від злив, які тривали кілька днів.

Поліцейські і добровольці з числа жителів навколишніх сіл цілодобово прочісують на човнах затоплену місцевість. Шукати крокодилів, як правило, легше саме вночі - у темноті у цих плазунів світяться очі.

У п"ятницю вранці вісім тварин були знайдені і застрелені.

Провінція Накхонратчасима, розташована за 210 кілометрів на північ від столиці Таїланду Бангкока, більше інших постраждала від злив. За словами представника місцевої влади, населений пункт, де знаходиться крокодилова ферма, повністю затоплений.

Крокодилів у Таїланді розводять заради шкіри, яка служить сировиною для дорогого взуття і галантереї, а також заради м"яса, яке вважається делікатесом. Велика частина крокодилової шкіри експортується до Європи, а м"ясо поставляється в основному у китайські ресторани, пише РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «36 крокодилів втекли з ферми у Таїланді ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути