Ексклюзиви
субота, 26 квітня 2008 10:59

332 населених пункти України вже очистилися від радіації - МНС

332 населених пункти України вже очистилися від радіації - МНС

Значна кількість населених пунктів України, що знаходяться в чорнобильській зоні радіоактивного забруднення, стали менш небезпечними для життя, повідомив міністр з надзвичайних ситуацій Володимир Шандра.

"У 2007 році Міністерством з надзвичайних ситуацій була здійснена дозиметрична паспортизація 2163 населених пунктів, 332 з яких вже сьогодні можна виводити з категорії радіоактивно забруднених, а 431 - переводити в нижчу категорію", - розповів В.Шандра в інтерв"ю газеті "Дзеркало тижня", опублікованому в суботу.

При цьому безліч населених пунктів зони відчуження, за інформацією міністра, все ще залишаються украй небезпечними для життя.

"У країні залишається близько 70 критичних населених пунктів, де доза опромінювання перевищує 1 мілізиверт на рік", - підкреслив міністр. При такому рівні радіоактивності населені пункти підлягають гарантованому відселенню.

Крім того, зберігає актуальність проблема радіоактивного зараження продуктів харчування. За даними В.Шандри, в більш ніж 500 населених пунктах вміст радіоактивного цезію в продуктах харчування перевищує допустимі норми, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «332 населених пункти України вже очистилися від радіації - МНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути