неділя, 30 грудня 2007 13:10

30-річний індієць одружився з горою

Житель індійського штату Джаркханд на сході Індії одружувався на горі в надії отримати від неї захист від бунтівників-маоїстів, що діють в цьому регіоні, передає Індо-азіатська служба новин з посиланням на місцевий друк.

"Одного разу до мене уві сні з"явилася богиня гори і попросила мене одружуватися з нею, щоб таким чином допомогти зупинити розгул бунтівників-маоїстів і принести мир в село", - сказав 30-річний Нанді Мунда, житель селища Бомару в 170 кілометрах від столиці штату Ранчі.

Мунда, у якого вже є дружина і двоє дітей, з"явився до "нареченої" в традиційному весільному наряді, супроводжуваний сотнями "друзів жениха". Церемонія одруження пройшла під керівництвом місцевого жерця. Меню святкового столу включало баранину і рис.

Після весілля жителі села, що страждає від терору бойовиків, знайшли віру в свої сили і сформували бойовий загін для захисту від маоїстів.

"Богиня гори дуже могутня, і вся округа отримає її благословення після цього одруження", - сказав Бішой Мунда, односелець жениха.

Брак людини і гори в цьому штаті відбувається не вперше. Два роки тому хлопець одружувався тут на горбі сподіваючись на зцілення його важко хворої матері.

У Джаркханде заколотом охоплені 18 з 24 адміністративних округів. За останні сім років від рук маоїстів тут загинула близько тисячі чоловік, серед яких 645 мирних жителів.

Зараз бойовики забороненої Компартії Індії (маоїстів) діють в 14 штатах Індії. Проголосивши своєю метою створення "соціалістичної держави", вони нападають на представників правоохоронних органів, влаштовують диверсії на залізницях і лініях електропередачі, тероризують місцеве населення.

Уряд Індії вважає маоїстів головною загрозою для внутрішньої безпеки. Для боротьби з цим "вірусом", як охарактеризував рух індійський прем"єр Манмохан Сингх, планується сформувати спецпідрозділи центрального підпорядкування. Прем"єр також відзначив важливість економічного розвитку відсталих регіонів, де ідеї маоїстів користуються підтримкою місцевої бідноти, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «30-річний індієць одружився з горою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути