понеділок, 23 липня 2007 14:56

30 пакетів з останками новонароджених дівчаток виявлені у вигрібній ямі (ФОТО)

У індійському штаті Орісса на сході країни у вигрібній ямі поряд з приватною клінікою в Найягаре, в 90 км на північний захід від столиці штату Бхубанешвара, виявлено тридцять поліетиленових пакетів, наповнених частинами тіл ембріонів і немовлят жіночої статі.

Останки - головним чином, черепи і кістки - були звалені до ями незабаром після народження або аборту.

Всі немовлята і ембріони були жіночої статі, проте остаточно про це можна буде сказати після повторного ретельного аналізу. Керівник клініки був арештований у звинуваченні в протизаконних діях.

Не дивлячись на закони, що забороняють проведення тестів із визначення статі, вбивство ненароджених дівчаток на пізньому терміні вагітності досить часто відбувається в Індії, де народження дівчинки сприймається багатьма сім"ями як трагедія. Пов"язано це з традицією віддавати величезне придане, коли дочка виходить заміж.

У сусідньому селі тиждень тому був виявлений ще один пакет, в якому знаходилися сім плодів жіночої статі. Слідство вважає, що ці два випадки зв"язано між собою.

Згідно з офіційними даними, за останні 20 років в Індії приблизно 10 мільйонів дівчаток було убито їх батьками - або до народження або відразу після нього. У червні був арештований доктор однієї з лікарень за підозрою в незаконному перериванні 260 вагітностей плодами жіночої статі, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «30 пакетів з останками новонароджених дівчаток виявлені у вигрібній ямі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути