середа, 11 квітня 2007 14:01

3 млн грн хотів привласнити підприємець на Миколаївщині

У Миколаївській області директор одного з сільськогосподарських підприємств, зловживаючи службовим становищем, у липні 2004 року надав Міністерству аграрної політики України підроблені документи.

У документах указувалася наявність у підприємства земельної ділянки площею 140 га, а також додавався фіктивний договір на придбання саджанців винограду, хімікатів, залізобетонних стовпчиків і дротів на загальну суму 2,6 млн гривень з підробленою довідкою про виконання робіт посадки багаторічних рослин, повідомляє прес-служба МВС.

На підставі цих документів, "заповзятливий" керівник сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю збирався незаконно отримати з Державного бюджету 2 млн. 168 тис. гривень, за цільовою програмою "Закладення і догляд за молодими садами, виноградниками і ягідниками".

Після отримання 150 тис. гривень, згідно з першим траншем, незаконну діяльність підозрюваного директора присікли. Суму, що залишилася (більше двох мільйонів гривень) зловмисник вже не зміг привласнити.

На підставі представлених матеріалів прокуратура Миколаївської області порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.191 ч.5 КК України ("Привласнення грошей в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим положенням"), передають E-NEWS.

Зараз ви читаєте новину «3 млн грн хотів привласнити підприємець на Миколаївщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути