Ексклюзиви
вівторок, 18 грудня 2007 11:10

2007 року загинула найбільша кількість журналістів за останні 10 років

2007 року загинула найбільша кількість журналістів за останні 10 років
110 журналістів загинули цього року при виконання службового боргу в 27 країнах світу.

"Це найтрагічніший підсумок за багато років", - наголошується в поширеному в Женеві повідомленні незалежної організації "Прес Емблем кампань", яка виступає за ухвалення міжнародної конвенції про захист журналістів регіональних і національних журналістських професійних організацій, що працюють більш ніж в 100 країнах.

Кількість журналістів, загиблих цього року, збільшилася на 14% в порівнянні з 2006 роком, коли було убито 96 чоловік, і на 60% в порівнянні з 2005 роком (68 загиблих)

Дві третини випадків загибелі журналістів зареєстровано в зонах найбільш гострих конфліктів - в Іраку, Сомалі, Шрі-Ланці, Афганістані і Демократичній Республіці Конго.

П"ятий рік підряд найнебезпечнішим для журналістів регіоном в світі залишається Ірак - цього року тут загинули 50 чоловік. А всього з березня 2003 року, коли почалася військова операція США і Великобританії в Іраку, в країні, за даними організації, загинули 250 журналістів.

Друге по небезпеці місце - Сомалі, де з початку року загинули вісім журналістів. При цьому "Прес Емблем кампань" відзначає "загальне погіршення умов безпеки в цьому регіоні".

У Шрі-Ланці, за даними авторів дослідження, загинули за цей час семеро журналістів, п"ятеро - в Пакистані, і по чотири - в Афганістані і на Філіппінах.

З урахуванням того, що професія журналіста стає однією з найнебезпечніших, "Прес Емблем кампань" призвала розробити міжнародну конвенцію по захисту журналістів, що працюють в зонах конфліктів. Ця ініціатива вже обговорюється в Раді ООН з прав людини, передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «2007 року загинула найбільша кількість журналістів за останні 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути