понеділок, 16 лютого 2009 13:38

19-річний хлопець стріляв у людей на зупинці: є жертви

19-річний хлопець стріляв у людей на зупинці: є жертви

У Луганську 19-річний хлопець стріляв в людей на зупинці. Три людини госпіталізовані.

15 лютого о 23:00 на зупинці суспільного транспорту в Луганську наряд БПС ЛГУ затримали 19-річну молоду людину, яка, показуючи приятелю пістолет, що стріляє гумовими кулями калібр 9 мм, зробила декілька пострілів у бік зупинки, на якій знаходилися люди.

В результаті інциденту госпіталізовано трьох людей з різними пораненнями: 16-річний підліток, 23-річна дівчина і 21-річний хлопець.

Пістолет без документів затриманий придбав на Центральному ринку. Дозвіл на носіння зброї у нього відсутній. Наразі ведеться слідство.

Між тим, як повідомили в Департаменті зі зв"язків з громадськістю МВС України за вихідні затримано більше 60 чоловік за фактом незаконного зберігання зброї.

15 лютого за незаконне зберігання зброї в Україні було затримано 28 члюдей. У правопорушників вилучені: пістолет, 12 одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 300 грамів вибухівки і 224 патрони.

14 лютого, як затверджують в прес-службі, за фактом незаконного зберігання зброї затримано 34 людини. У правопорушників вилучені: пістолет, п"ять обрізів мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, граната і 570 патронів.

Нагадаємо, напередодні Нового року вільне придбання зброї з гумовими кулями ініціював глава відомства Юрій Луценко. За його словами, кожен громадянин, що одержав медсправку про психічне здоров"я, зможе вільно купити і зареєструвати пістолет з гумовими кулями, наприклад вітчизняний "Форт" (вартість різних моделей такої зброї - 2540-3250 грн).

Міністр мотивував таке нововведення необхідністю надати громадянам можливість для самозахисту в умовах сплеску злочинності під час кризи.

За матеріалами ТСН, ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «19-річний хлопець стріляв у людей на зупинці: є жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути