вівторок, 26 лютого 2008 21:08

19 мільйонів дітей в ЄС живуть у злиднях

19 мільйонів дітей в ЄС живуть у сім"ях, доходи яких не дотягують навіть до прожиткового мінімуму. Такі дані наведені у новому "Звіті про соціальне забезпечення", підготованому на замовлення Єврокомісії.

Єврокомісар з питань соціального захисту Владімір Шпіндла назвав результати звіту "тривожними". Найгірше справи виглядають у Польщі й Італії – там у зубожінні живе кожна четверта дитина. Близько половини цих дітей виростають лише із одним з батьків, а також у багатодітних сім"ях. Найкраще ситуація виглядає у Данії і на Кіпрі.

Навіть в економічно найпотужнішій серед країн ЄС Німеччині дитяча бідність сягає 12 відсотків. Голова фракції Соціал-демократичної партії у Бундестазі Петер Штрук заявив, що його партія, будучи при владі вже десять років, визнає відповідальність за цю соціальну проблему: "Це ганьба. Нам не вдалося нічого вдіяти із дитячою бідністю. Тепер ми бачимо, що у нашій країні є чималий прошарок людей, які живуть за межею бідності і потребують особливої підтримки. Цей феномен буде завжди, навіть у цивілізованих країнах. Але я переконаний, що у нас є можливості покращити ситуацію", - зауважив Петер Штрук.

Єврокомісар Владімір Шпіндла, коментуючи результати звіту, назвав дитячу бідність великою суспільною проблемою Євросоюзу. На переконання комісара, головне завдання для політиків – забезпечити дітям із бідних сімей доступ до освіти, повідомляє dw-world.de.

Зараз ви читаєте новину «19 мільйонів дітей в ЄС живуть у злиднях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути