Ексклюзиви
четвер, 07 лютого 2008 09:24

160 осіб постраждали в результаті сутичок у столиці Чаду

 Число жертв серед мирних жителів, потерпілих від боїв  між урядовими військами і повстанцями  минулими вихідними у столиці Чаду, становило, принаймні, 160 осіб, близько тисячі отримали поранення різного ступеня тяжкості, повідомляє агентство Франс Прес з посиланням на представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ).

На думку глави місії "Лікарі без меж" у Чаді Гійома Моліне (Guilhem Molinie), ця цифра може значно збільшитися оскільки співробітники МКЧХ досі продовжують підбирати на вулицях тіла загиблих.

Наприкінці минулого тижня повстанські загони, що добиваються скидання чинного президента Чаду зробили марш-кидок зі сходу на захід країни і увірвалися у столицю. Бої на вулицях Нджамені продовжувалися три дні.

У результаті міжнародних посередницьких зусиль вдалося зупинити збройний конфлікт. Увечері  минулої неділі повстанці залишили  Нджамену. У понеділок і у вівторок у  столиці Чаду був відновлений відносний порядок.

Вся сучасна історія Чаду, який отримав незалежність від Франції  1960 року, є низкою військових державних переворотів. Ідріс Дебі прийшов до влади також у результаті перевороту у 1990 році. Останніми роками в країні росте незадоволеність його правлінням - Дебі називають диктатором, звинувачують у  розправах над лідерами опозиції і у корупції, повідомляють РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «160 осіб постраждали в результаті сутичок у столиці Чаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути