понеділок, 02 квітня 2007 09:27

15 років в"язниці загрожує трьом міліціонерам за вбивство рятувальника

У Чернігові розпочався суд над трьома міліціонерами, які торік жорстоко побили підполковника МНС Олега Довганюка. Невдовзі той помер. Судово-медична експертиза назвала причиною смерті потерпілого "падіння на землю з висоти власного зросту". Однак незалежна експертиза довела, що Довганюк помер від побоїв і звинуватила міліціонерів у навмисному вбивстві.

Для трьох підсудних міліціонерів прокурор вимагає 15 років в"язниці. Адвокати підсудних вважають позицію Генеральної прокуратури некоректною.

"Вбивство за попередньою змовою групою осіб тільки тоді є, коли заздалегідь була домовленість. В даному випадку ніякої домовленості між підсудними за нанесення або тяжких тілесних ушкоджень, або смерті не було. Єдине за що може нести відповідальність мій підзахисний – за хуліганство. Коли вже Довганюка збили з ніг, коли він був без свідомості, вони нанесли по кілька ударів по тулубу", - сказав Анатолій Середа, адвокат підсудного.

Трагедія сталася торік у червні у місті Ніжин. Міліціонери святкували день народження колеги на березі річки Остер. Разом із двома жінками відпочивав Олег Довганюк. Підпилі міліціонери запропонували МНС-нику "поділитися" подругою. Той обурився, зав"язалася лайка, а потім бійка.

Довганюк вихопив пістолет із гумовими кулями і вистрелив у повітря. У відповідь міліціонери збили його з ніг півторакілограмовим металевим ліхтарем і забили на смерть.

Підсудні своєї провини не визнають і твердять, що бажали лише роззброїти загиблого. Однак, коли виступає мати вбитого підполковника, вони опускають очі. Судове засідання триватиме не менше трьох тижнів і лише потім оголосять вирок, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «15 років в"язниці загрожує трьом міліціонерам за вбивство рятувальника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути