Ексклюзиви
четвер, 08 листопада 2012 17:10

12 іноземців прочитали на камеру вірш "Любіть Україну"

12 іноземців прочитали на камеру вірш "Любіть Україну"
Вірш читали громадяни США, Данії, Македонії та Греції. Скрін: gazeta.ua

23-річний випускник КПІ Олександр Гонтар зняв ролик, у якому дванадцятеро іноземців з різних країн світу розповідають рядки з віршу Володимира Сосюри "Любіть Україну".

Наприкінці з'являється напис: "Для них це просто звуки. А для тебе?" У це відео Гонтар не вклав ні копійки. Проте вже зараз ролик — чи не найпопулярніше відео в соціальних мережах. Хоча з'явився він в Інтернеті сьогодні зранку.

"Ідея його зробити прийшла випадково, - розповідає Gazeta.ua Олександр. - Я бачив багато різних соціальних проектів, і всі вони мені не дуже подобалися. Вирішив створити щось своє, власне. На гадку спав вірш "Любіть Україну", це у пам'яті ще зі школи засіло. До мене часто приїжджають багато іноземців. Я з ними знайомлюся на сайті каучсерферів — людей, які люблять подорожувати і приймають у себе таких самих подорожніх з інших країн. Перші чотири відео зняв на початку літа. Ці хлопці й дівчата — мої гості, яких я запросив з-за кордону. А восьмеро інших — студенти з інших країн, які приїхали до Києва на 10-денні бізнесові курси, в яких я брав участь."

Олександр — випускник КПІ за спеціальністю "фізична біомедична електроніка". Конструює сенсори і мікросхеми. Фотографуванням займається з 2006 року. Цифрову камеру чоловікові подарував брат. Відео Гонтар почав знімати з 2012.

 

Зараз ви читаєте новину «12 іноземців прочитали на камеру вірш "Любіть Україну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути