Ексклюзиви
понеділок, 11 червня 2007 13:51

12 годин займе зачитування обвинувачувального висновоку на процесі про теракти в Мадриді

Читання обвинувального висновку, який триватиме не меншого 12 годин, почалося в понеділок на судовому процесі, що проходив в Мадриді, у справі про вибухи в столичних електричках 11 березня 2004 року, повідомило юридичне джерело.

За його словами, "в обвинувачувальному висновку детально описуються всі факти, пов"язані з організацією і здійсненням теракту, і приводяться переконливі докази причетності до нього обвинувачених".

"Спеціальний розділ звинувачення стосується придбання змовниками динаміту і продавців цього динаміту - іспанських шахтарів з провінції Астурія, що також знаходяться на лаві підсудних", - відзначив співбесідник агентства.

Він додав, що "читання обвинувального висновку продовжуватиметься до кінця судового засідання в понеділок і продовжиться у вівторок".

Процес над обвинуваченими в організації вибухів 11 березня та їх посібниками, в основному, вихідцями з арабських країн, почався в середині лютого і повинен закінчитися в кінці червня.

При вибухах в приміських потягах, влаштованих міжнародними терористами з метою помститися Іспанії за участь в анти-іракській коаліції, загинув 191 мадридець і більше тисячі 800 людей отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Основні учасники злочину - сім ісламських бойовиків - наклали на себе руки на початку квітня 2004 року, коли були оточені спецназом в мадридському передмісті Леганес, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «12 годин займе зачитування обвинувачувального висновоку на процесі про теракти в Мадриді ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути