вівторок, 22 липня 2008 15:52

10 найбезглуздіших політичних сувенірів

Асортимент чудових дрібниць, що пов"язаних з політикою і продаються на аукціоні ebay, справді нескінченний. Є вражаючі лоти, при погляді на яких залишається хіба що почухати по потилиці. Все перераховане зараз доступно на ebay:

Повна особиста колекція звітів парламенту, зібрана Енохом Пауеллом. Величезні і абсолютно даремні збори книг за 36 років, проведених Пауеллом в парламенті. Куди їх поставити? Для чого використовувати? Навіщо їх купувати? Тут потрібно бути божевільним - в буквальному розумінні.

Обіднє меню з візиту Роберта Мугабе в Букингемський палац. На випадок, якщо ви захочете випити за лідера Зімбабве і вам знадобиться його особистий сувенір. Або якщо захочете похвалитися перед друзями, що були на тому прийомі! Гостям подавали салат з авокадо - або салат з адвокатів? Можливі обидва варіанти.

Шматочок труни Джорджа Вашингтона. Ось про що ви завжди мріяли. Продавець не говорить, чи була вся труна зроблений з вишневого дерева, але стверджує, що фрагмент справжній. Адже ці люди ніколи не брешуть.

Скривавлене волосся Аврама Лінкольна. Його можна подарувати своїй коханій. Такий романтичний подарунок. Лікар вмираючого президента зрізав локон з області рани. Хоча взагалі-то лікареві в той момент було б краще зайнятися іншими справами, а не збирати сувеніри для ebay. А ще той же самий лікар продає футболку "Челсі" з автографом Дідьє Дрогби.

Кільце для серветки, пов"язане з Гладстоном. Це кільце для серветки виготовлене з дерева, яке зрубав сам колишній прем"єр від Ліберальної партії, а тому воно набагато краще за звичайне кільце для серветки.

Домашні фільми Єви Браун. Плівки, як і Німеччина, повністю відновлені. Ну хіба не чудово, що Адольф свого часу подарував Єві кінокамеру? Якби він цього не зробив, ви б не змогли споглядати на плівці ці чарівні і інтимні моменти. "Подивіться на Гіммлера, Гейдріха, Шпєєра, Геббельса, Бормана, лікарів і секретарів Гітлера, багато інших!" - переконує продавець. Ну як тут встояти?

Альбом газетних вирізок Джуді Ламарш. Карта маршрутів лондонських автобусів 1955 року, яка належала пані з канадського парламенту, про яку ви ніколи не чули, може стати вашою! Не упустіть свій шанс.

6 волосків Ліндона Джонсона. Хто ж цим не спокуситься? Коли у вашій сім"ї з"явиться такий артефакт, чужі діти страшно заздритимуть і захочуть володіти чимось схожим. А їм буде не все одно, адже, як стверджує продавець, у родичів Стіва Мартіні, перукаря з Білого дому, запас волосся не нескінченний. Є у колекціонера і волосся Ейзенхауера. Ось тільки хіба Айк не був лисим?

Записка на пам"ять Джекі Кенеді. Ви можете стати щасливим володарем папірця, на якому дружина грецького магната записала, що потрібно не забути відправити лист. Опис на ebay закінчується безсмертною фразою: "Внизу сторінки знаходиться плямочка кави - ймовірно, залишена самою місіс Кенеді". Особливо вам грітиме душу це "ймовірно".

Кавові чашки Марго Хонеккер. Ваш шанс дістати кавовий сервіз з 21 предмету, що належав містерові і місіс Східна Німеччина. Продавець вважає, що ці чашки могли використовуватися, коли чота Хонеккерів приймала гостей на зразок польського генерала Ярузельського, повідомляє Инопресса.

Зараз ви читаєте новину «10 найбезглуздіших політичних сувенірів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути