Ексклюзиви
пʼятниця, 21 грудня 2007 20:40

1 січня населення Землі складе 6,67 мільярда чоловік

У перший день нового, 2008 року населення Землі складе майже 6,67 мільярда чоловік. Це повідомив сьогодні Німецький фонд світового населення в Ганновері.

За даними фонду, точне число людей, які проживатимуть на планеті 1 січня прийдешнього року, виглядає так: 6,669,705,650. У цьому році чисельність населення Землі збільшилася приблизно на 80 мільйонів чоловік, що майже відповідає чисельності населення Німеччини. Середньостатистичний в даний час кожну секунду людство збільшується на 2,6 індивідуума.

В той же час приріст народонаселення здійснюється виключно за рахунок країн, що розвиваються. Якщо в Германії до 2050 року чисельність населення скоротиться імовірно на 13 мільйонів чоловік, то за цей же період в 50 бідних державах світу вона більш ніж подвоїться, збільшившись з 0,8 мільярдів до 1,7 мільярдів, передбачає Німецький фонд світового населення.

Причину такого сильного приросту ДСВ бачить перш за все в недостатніх можливостях планування сім"ї в країнах, що розвиваються. Там, за даними фонду, щорічно фіксується близько 76 мільйонів випадків небажаної вагітності, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «1 січня населення Землі складе 6,67 мільярда чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути