Ексклюзиви
вівторок, 01 грудня 2009 13:50

1 грудня світ бореться зі СНІДом

1 грудня світ бореться зі СНІДом

1 грудня традиційно відзначений у календарі як Всесвітній день боротьби проти СНІДу. Концепція Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом була запропонована в 1988 році під час Всесвітнього саміту міністрів охорони здоров"я за програмами профілактики СНІДу.

З тих пір кожен рік установи ООН, уряду і всі сектори громадянського суспільства в усьому світі об"єднуються для проведення кампанії на конкретні теми, що стосуються СНІДу. Тема Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом цього року - "Загальний доступ і права людини".

Міністерство охорони здоров"я констатує збільшення випадків зараження ВІЛ / СНІДом в січні-жовтні на 6,7%, або на 628 випадків до 10 043 у порівнянні з аналогічним періодом 2008 року.

Про це на прес-конференції сказав заступник міністра охорони здоров"я Валерій Бідний.

За даними міністерства, на сьогодні оцінну кількість інфікованих ВІЛ / СНІД становить 340 тисяч чоловік.

За словами Бідного, згідно зі статистичними даними, в структурі шляхів інфікування ВІЛ / СНІДом продовжується зниження частки передачі вірусу внаслідок введення в організм людини наркотиків ін"єкційним шляхом на тлі збільшення частки передачі вірусу статевим шляхом.

Зокрема, у січні-червні поточного року частка випадків зараження внаслідок запровадження наркотиків ін"єкційним шляхом склала 36,5%, а частка зараження статевим шляхом склала 43%.

Нагадаємо, що президент Віктор Ющенко закликав українську громадськість надавати всіляку підтримку хворим на ВІЛ / СНІДом.

19 лютого Верховна рада вирішила посилити профілактику ВІЛ і підтримку інфікованих та хворих на СНІД у 2009-2013 роках, затвердивши відповідну загальнодержавну програму.

Подробности, ЛІГА

Зараз ви читаєте новину «1 грудня світ бореться зі СНІДом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути