Ексклюзиви
субота, 05 липня 2008 18:03

У Китаї буде створена "Цифрова Велика стіна"

До кінця 2008 року планується завершити розпочату в 2006 році роботу з уточнення місцеположення, довжини і альтітуди Великої китайської стіни. Про це стало відомо на 21-й Міжнародній конференції з фотограмметрії та дистанційного зондування.

На основі авторитетної геодезичної інформації і даних, отриманих із застосуванням передових технологій фотограмметрії і дистанційного зондування, буде створено банк даних і архів пам"ятників культури, пов"язаних з Великою стіною, а також складена загальна карта ділянок стіни різних часів.

За допомогою системи географічної фотограмметрії буде точно відновлений загальний вигляд Великої стіни, а глобальна система позиціонування (GPS) дозволить точно визначити координати і висоту над рівнем моря всіх ділянок стіни.

Після збору всієї інформації буде створена "Цифрова Велика стіна", завдяки якій усі, хто цікавиться цим питанням, зможуть в подробицях вивчити цей пам"ятник культури, не виходячи з домівки, повідомляє Освiтнiй портал

Зараз ви читаєте новину « У Китаї буде створена "Цифрова Велика стіна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути