понеділок, 01 вересня 2008 16:18

У День знань у Києві відкрилося вісім освітніх установ

Сьогодні в Києві відкрилися 8 нових об"єктів сфери освіти. Про це заявив мер столиці України Леонід Чернівецький під час урочистого відкриття гімназії N107 "Введенська" на Подолі, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

За його словами, цього року в День знань відкривається рекордна для столиці кількість об"єктів сфери освіти. Серед них, зокрема, два нових дошкільних навчальних заклади в Дарницькому та у Деснянському районах, а також два дошкільних навчальних заклади, побудовані за кошти інвестора в Оболонському районі.

Завершено реконструкцію й зведені прибудови до 4 закладів: спеціалізованої школи N193 Подільського району, загальноосвітнього навчального закладу N162 Святошинського району, гімназії N107 "Введенська" і спеціалізованої школи N115 Соломенського району (будівництво басейну).

Крім цього, в 2008 році завершена ІІ черга будівництва нового приміщення Київського міського педагогічного університету імені Бориса Грінченка (КМПУ), що розраховане на 1 тис. студентів. А також здана в експлуатацію школа-дитячий садок "Перевесло" у Дарницькому районі.

"На реконструкцію й розширення гімназії було витрачено 62,7 млн грн. У новому будинку створені всі умови для безпечного й комфортного навчання дітей. Обладнано два спортивних зали, хореографічний, тренажерний і актовий зали, столова, бібліотечний і медичний блоки", - повідомив мер міста.

Також у новій гімназії окремим блоком розташована початкова школа, що має окремий вхід, ігрову кімнату, кімнату для відпочинку, класні приміщення, спортзал, санвузли, хореографічний зал. У будівлі є універсальна кімната для роботи гуртків, студія музики та співу, студія прикладного образотворчого мистецтва, майстерня технічного моделювання, кімната дитячо-юнацьких громадських організацій, повідомляє Освiтнiй портал

Зараз ви читаєте новину « У День знань у Києві відкрилося вісім освітніх установ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути