понеділок, 19 травня 2008 17:06

Щороку людина знищує близько 1% всіх тварин

За даними Зоологічного товариства Лондона (Велика Британія), за період з 1970 року чисельність диких тварин на планеті скоротилася приблизно на 25-30%. На суші кількість тварин знизилася на 25%, у морях і океанах - на 28%, у ріках - на 29%.

Щороку людина знищує близько 1% всіх тварин. На думку Зоологічного товариства, ми переживаємо один із найруйнівніших періодів вимирання тваринного світу. Основними причинами цього процесу є забруднення навколишнього середовища, сільськогосподарська діяльність, ріст міст, а також полювання та рибальство.

Зоологічне товариство разом із Всесвітнім фондом дикої природи складає індекс "Жива планета", у якому за науковими публікаціями і базами даних відслідковується ситуація з більш ніж 1400 видів тварин.

Відповідно до цього індексу, кепські справи із морськими тваринами, чисельність яких в 1995-2005 рр. скоротилася на 28%, повідомляє Освiтнiй портал.

Зараз ви читаєте новину « Щороку людина знищує близько 1% всіх тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути