Ексклюзиви
вівторок, 09 вересня 2008 14:40

На українському кордоні стріляли

На кордоні з Молдовою прикордонники Чернівецького прикордонного загону затримали вантаж контрабандного спирту з Молдови.

Щоб змусити контрабандистів зупинитися, охоронцям кордону довелося стріляти, повідомив журналістам начальник Чернівецького прикордонного загону Микола Мацишин.

6 вересня дві вантажівки "Мерседес", які супроводжував легковик, затримав прикордонний наряд посту "Подвірне" за 300 м від лінії державного кордону на території України (Кельменецький район, Чернівецька область).

За словами М.Мацишина, вантажівки з молдавськими номерами під керуванням трьох громадян сусідньої держави рухалися вглиб території України. На вимогу зупинитися вони не зреагували і "навіть спробували наїхати на прикордонників", тому довелося здійснити попереджувальний постріл з автомата. Після цього автомобілі зупинилися і порушників було затримано.

У вантажних машинах виявили 27 діжок ємністю по 200 літрів зі спиртом. Загальна кількість вилученого спирту становить майже 5,5 тонн.

Вилучений контрабандний спирт прикордонники передали працівникам Кельменецької митниці, а порушників затримали.

Начальник Чернівецького прикордонного загону додав, що зараз триває оцінка контрабанди і за її результатами буде прийматися рішення щодо порушення кримінальної справи. У розслідуванні беруть участь українці разом зі своїми колегами з Молдови, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину « На українському кордоні стріляли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути