Ексклюзиви
пʼятниця, 20 червня 2008 16:42

Київські міліціонери прикрили наркотичну фабрику (ФОТО)
5

Відділ з боротьби з наркотиками Шевченківської міліції виявив у понеділок підпільну лабораторію. У ній виготовляли наркотики.

Вона була розташована в помешканні на вул. Вишгородській на Куренівці. Під час обшуку звідти вилучили 50 г амфетаміну, 10 кущів марихуани і 300 г канабісу. Виявили хімічні компоненти й обладнання для виготовлення наркотиків.

— Тиждень тому наші оперативники закупили амфетамін у киянина. Зробили так, аби упіймати злочинця з доказами. Чоловіка затримали під час покупки, вилучили 1300 гривень і сам наркотик, — каже "ГПУ" Марина Макаренко, 26 років, помічник начальника Шевченківської міліції.

Затриманий — 45-річний киянин Сергій, працівник міської держустанови. За фахом інженер-технолог, закінчив Київський політехнічний інститут. Має дві квартири. На одній жив, у іншій облаштував лабораторію. Окрім Сергія, затримали ще його 30-річного напарника, працівника телеканала.

— У квартирі Сергія вилучили обладнання, необхідне для виготовлення амфетаміну. Затриманий вирощував там марихуану. Її насіння замовляв і розплачувався через Інтернет. Замовлення присилали поштою. Марихуану вирощували під спеціальним освітленням, температурою та вентиляцією. У квартирі встановили витяжки, аби уникнути запаху коноплі. Потім її сушили під лампами та перетирали, — веде далі Марина Макаренко.

Технологію виготовлення амфетаміну чоловіки розшукали в Інтернеті. А необхідні хімічні сполуки купували в київській фірмі. Собівартість виробництва 1 г амфетаміну на Вишгородській становила 5 грн, а продавали наркотик по 130 грн за грам. Перед тим як продавати, чоловіки перевіряли якість амфетаміну на собі, каже міліціонерка.

Проти затриманих порушено справу за незаконне виготовлення та збут наркотиків. Їх можуть засудити на 5–10 років тюрми разом із конфіскацією майна.

Амфетамін — сильнодіючий наркотик, після його вживання люди відчувають емоційний підйом. Канабіс (марихуана) є "легшим" наркотиком, виготовляють його з подрібненого листя коноплі.

Фото надане Шевченківським райуправлінням міліції

Газета по-українськи

Зараз ви читаєте новину « Київські міліціонери прикрили наркотичну фабрику (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути