Ексклюзиви
вівторок, 08 січня 2008 17:58

ЄС створив робочу групу для сприяння інтеграції Сербії

Євросоюз створює спеціальну робочу групу для сприяння інтеграції Сербії в цю регіональну організацію, повідомив глава МЗС головуючої в ЄС Словенії Дмитро Рупель.

"Ми хочемо, щоб група сприяла забезпеченню прогресу для досягнення цієї мети (інтеграції Сербії в ЄС)", - сказав журналістам міністр у вівторок в Любляні. Прес-конференція транслювалася в прес-центрі Єврокомісії в Брюсселі.

По словах Рупеля, рішення про створення групи було ухвалене сьогодні в ході його зустрічі в словенській столиці з єврокомісарами з розширення ЄС і зовнішніх зв"язків і європейської політики сусідства Оллі Реном і Бенітою Ферреро-Вальднер.

"Йдеться також про забезпечення поліпшення співпраці (Сербії) з Міжнародним трибуналом для колишньої Югославії і швидкого підписання Сербією угоди про асоціацію і стабілізацію з ЄС", - сказав міністр.

Він повідомив, що склад групи, яка буде створена по аналогії з робочою групою ЄС для Хорватії, поки не визначений, повідомляє Газета.Ru

Зараз ви читаєте новину « ЄС створив робочу групу для сприяння інтеграції Сербії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути