понеділок, 10 грудня 2007 09:02

Диспетчери двічі попереджали командира чеського літака про його відхилення від курсу

За офіційною інформацією в авіакатастрофі біля аеропорту "Жуляни" під Києвом загинуло 5 чоловік. Про це повідомив в неділю начальник прес-служби Міністерства з питань надзвичайних ситуацій Ігор Кроль.

"Орієнтовно у 17:08 неділі, 9 грудня, у Києво-святошинському районі Київської області, на відстані 3 км. від аеропорту "Жуляни", сталося падіння літака "Біч Крафт B9L", який здійснював чартерний рейс з чеського міста Градець Кралове до Києва (аеропорт "Жуляни")", - повідомив І. Кроль.

На місці падіння виникла пожежа, яка була ліквідована до 17:30 неділі рятувальниками МНС України і рятувальниками аеропорту "Жуляни".

"На місці авіакатастрофи загинуло 5 чоловік, що знаходилися на борту літака. Всі вони - громадяни Чехії", - підкреслив І. Кроль.

Для ліквідації надзвичайної ситуації було задіяно 335 чоловік і 69 одиниць техніки.

У будиночку, на який впав літак, людей у момент падіння не було.

Міністр транспорту і зв"язку України Микола Рудьковський заявляє, що погодні умови при посадці в Жулянах, де в неділю увечері впав чеський літак, були складними для такого маленького повітряного судна.

За словами міністра, диспетчери аеропорту "Жуляни" двічі попереджали командира чеського літака про його відхилення від курсу.

За даними міністра, видимість у момент посадки була до 30 метрів, тоді як для посадки в Жулянах, вона повинна бути до 60 метрів. У зв"язку з цим, диспетчери рекомендували зробити ще один круг, щоб зайти на посадку, або ж використовувати інший аеродром.

"Диспетчери своєчасно повідомили командира про відхилення від курсу. Причини, чому не було відповідної реакції, з"ясовуються", - відзначив М. Рудьковский.

Він також повідомив, що на місці падіння літака працює спеціально створена в рамках Державної авіаційної адміністрації України комісія, яка інформуватиме про всі обставини пригоди, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину « Диспетчери двічі попереджали командира чеського літака про його відхилення від курсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути