Ексклюзиви
понеділок, 24 грудня 2007 15:31

Черновецький робить собі PR експлуатуючи студентів

Київський міський голова Леонід Черновецкий знову влаштовує власний PR за бюджетні кошти. Сьогодні - вже використовуючи як безкоштовну робочу силу студентів столичних вузів. Про це повідомляє депутатська фракція блоку Віталія Кличка в Київраді.

До депутатської фракції блоку Кличка 23 грудня звернулися студенти Київського міського педагогічного університету імені Б.Д. Грінченко. Протягом п"яти днів, починаючи з 21 грудня 2007 року, студентів даного університету в примусовому порядку під час учбового процесу і у вільний час (зокрема в суботу і неділя - 22-го і 23 грудня 2007 року) примушували безкоштовно заповнювати вітальні листівки для пенсіонерів, ветеранів, абонентів call-центру і малозабезпечених верств населення від імені київського міського голови.

Цей процес відбувався під керівництвом адміністрації, а саме ректора університету, проректора з інноваційних і міжнародних зв"язків. У разі невиконання вимог адміністрації студентам загрожували незадовільними результатами на сесії.

Депутатами блоку Віталія Кличка з виїздом на місце в 12:00 в неділю, 23 грудня, встановлено, що такий факт дійсно мав місце.

Адміністрація університету не змогла дати відповідь щодо джерела надходження вказаних листівок, списків громадян, за якими заповнювалися листівки, добровільності або примусовості явки студентів, в той же час не даючи навіть поспілкуватися із студентами, що знаходилися в аудиторіях і що заповнювали бланки. Приклавши чималих зусиль, депутати все-таки змогли вилучити зразки листівок і списків громадян.

В той же час, за інформацією блоку Кличка, тираж вітальних листівок, завезених в університет, складає 180 тисяч екземплярів, а явка студентів відбувається шляхом рознарядок з академічних груп, не менше 15 чоловік від однієї групи. Депутати від блоку Кличка особисто спостерігали таку явку студентів - організовану, на чолі з кураторами академічних груп. Ніяких документів, що регламентують такі дії, не існує.

Крім того, в особистих цілях київського міського голови використовувалося комунальне приміщення, витрачалася електроенергія і опалювання.

На думку блоку Кличка, ця ситуація є демонстрацією факту політизування освіти в столиці. Промерська більшість, відчуваючи неминучість перевиборів, намагається хоч якось зберегти свій рейтинг.

Депутатська фракція блоку Кличка вже звернулася до правоохоронних органів і міністра освіти і науки Івана Вакарчука з вимогою перевірити даний факт і вжити заходів, щоб уберегти в подальшому студентів від експлуатації київською владою, повідомляє Gala Net.

Зараз ви читаєте новину « Черновецький робить собі PR експлуатуючи студентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути