Ексклюзиви
понеділок, 14 липня 2008 13:06

Як у Канаді "заламують" биків (ФОТО)
5

Вчора завершився останній день найбільшого фестивалю всіх ковбоїв Калгарі Стампід (Calgary Stampede).

Канадське місто Калгарі - побратим американського Техасу, воно відоме як місто ковбоїв і індіанців. У Калгарі до цих пір зберігся дух перших поселенців Дикого Заходу, особливо це помітно під час щорічного Ковбойського фестивалю Калгарі Стампід, який проходить тут починаючи з 1912 р.

Калгарі Стампід - найбільше відкрите родео у світі і одне з наймасштабніших шоу Канади. Щороку в середині липня сюди з"їжджаються тисячі гостей з Канади, США, Австралії і інших країн. Окрім родео, програма свята включає безліч інших розваг - від гонок фургонів з хот-догами до виставки аграрних досягнень.

Фестиваль традиційно відкривається парадом, який починається у центрі міста о дев"ятій ранку і триває близько трьох годин.

Змагання ковбоїв проходять в Стампід-Парку. Тут знаходиться стадіон, де відбуваються найцікавіші події. Це родео (на биках і конях), гонки Chukwagon (6 коней, що везуть невеликий вагончик, на якому сидить пара ковбоїв), кидання ласо (сидячи верхи на коні, треба зловити бичка, потім зістрибнути з коня і швидко його зв"язати, або зловити і осідлати дикого коня) та багато іншого. Виграє той, хто виконає все без помилок і покаже найкращий час. Переможці кожного дня потім змагаються між собою у фінальний день Стампіда. Переможець дня виграє близько 5 тисяч канадських доларів, а фінальний переможець - 50 тисяч.

Свято покликане укріпити зв"язок канадців з їх корінням, традиціями, історичною спадщиною і культурою. Більшість відвідувачів змагань, шоу і атракціонів, та і взагалі всіх городян і приїжджих, одягають широкополі ковбойські капелюхи, гостроносі ковбойські чоботи, джинсові костюми і жилети. Багато жінок одягають наряди початку минулого століття.

Щодня, протягом всіх 10 днів свята, два спеціальних Стемпід Каравани, переїздять з площі на площу і пригощають всіх охочих Стемпід-сніданком. Оркестри грають музику в стилі кантрі.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину « Як у Канаді "заламують" биків (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути