Ексклюзиви
понеділок, 21 травня 2007 17:45

$500 млн привласнив менеджер китайської "Формули-1"

Генерального менеджера міжнародного автодрому в Шанхаї Юй Чжіфея звільнили з свого поста і виключили з комуністичної партії Китаю за звинуваченням у привласненні і розтраті приблизно 480 мільйонів доларів, передає AFP.

У справі замішано ще декілька великих чиновників, які відбирали інвесторів для будівництва траси і розпоряджалися державними активами, за допомогою яких здійснювалося фінансування побудови автодрому. Прес-служба Shanghai International Circuit підтвердила, що Юй Чжіфей не з"являвся на роботі з жовтня минулого року. Як заявили представники державної комісії, що розслідувала справу, чиновників чекає суд.

Цей корупційний скандал став найбільшим у Китаї з початку проведення там економічних реформ у кінці 1980-х. Варто відзначити, що саме Юй Чжіфей сприяв тому, що "Формула-1" стала проводитися в Китаї, гарантуючи власникові комерційних прав на королівські гонки Бернарду Екклстоуну спорудження в строк всієї необхідної інфраструктури.

Автодром у Шанхаї побудували до сезону 2004 року і обійшовся він приблизно в 240 мільйонів доларів. Перший в історії Гран-прі Китаю виграв бразилець Рубенс Баррікелло, що виступав тоді у складі Ferrari, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «$500 млн привласнив менеджер китайської "Формули-1"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути