неділя, 25 серпня 2019 20:04

Збирають інформацію і закликають розправитись - в Севастополі полюють на українців

Збирають інформацію і закликають розправитись - в Севастополі полюють на українців
В Окупованому Криму тривають репресії. Фото: vesti92.ru

Проросійськи налаштовані мешканці окупованого Севастополя полюють на українських активістів.

Про це повідомила керівниця Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник і представник групи Володимир Чекригін в ефірі "Радіо Культура".

На севастопольському форумі створили групу "Палимо бандерлогів в нашому місті".

"Там відверті заклики до розправи над українськими активістами, збирається інформація - там 150 сторінок. Там є фото українських активістів, адреси, інформація про сім'ї, де вони живуть, яким шляхом вони ведуть своїх дітей в садок. І пропонується їх знайти і з ними розправитися", - пояснив він.

Українську ідентичність стало небезпечно проявляти в Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму підняли прапор України

Використання кольорів українського прапора часто переслідується в рамках адміністративних справ. Людей арештовують за статтями про несанкціоновані мітинги.

"Або може бути навіть кримінальне переслідування. І тут є різні варіанти. Іноді, якщо, наприклад, такі кольори з'явилися на спорудах або стінах, то тоді можуть використовувати кримінальну статтю "вандалізм". А це загрожує навіть позбавленням волі. В цілому таких людей, якщо говорити і про адміністративне, і про кримінальне, десятки - починаючи з 2014-го року. І це тільки ті люди, про яких ми знаємо і яких змогли знайти. Скільки їх насправді - я боюся, ми навіть не знаємо всієї цифри ", - уточнила правозахисниця.

Кримчани святкують День державного прапора України. У ніч на 23 серпня невідомі пофарбували в жовто-блакитні кольори стелу, що веде до готелю "Ялта Інтурист".

Зараз ви читаєте новину «Збирають інформацію і закликають розправитись - в Севастополі полюють на українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути