пʼятниця, 20 жовтня 2017 13:27

"Всіх, хто проти анексії, Росія цькує" — американський представник в ОБСЕ

"Всіх, хто проти анексії, Росія цькує" — американський представник в ОБСЕ

РФ організувала цькування кримських татар і душить свободу слова в Криму. Про це заявив у Відні тимчасово повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Каміян.

США стурбувало затримання 49 кримських татар за одноосібні протести. Протестувальників покарали за те, що вони виступили проти "мілітарних набігів" на їхні будинки в Бахчисараї.

У четвер у штаб-квартирі ОБСЄ американський представник закликав Росію припинити репресії та повернути Україні контроль над півостровом, повідомив "Укрінформ".

"Обмеження свободи слова в окупованому Росією Криму є жахливим, - підкреслив Гаррі Каміян, - а ці затримання є частиною організованої кампанії цькування кримських татар та будь-кого іншого, хто виступає проти анексії."

Представник США підтвердив, що санкцій проти Росії продовжаться, доки Україна не поверне повний контроль над Кримом.

Чеські євродепутати направили лист президенту Чехії Мілошу Земану із закликом вибачитися перед Україною за свої заяви стосовно анексованого Криму.

Зараз ви читаєте новину «"Всіх, хто проти анексії, Росія цькує" — американський представник в ОБСЕ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути