четвер, 05 серпня 2021 02:47

У саміті "Кримської платформи" візьме участь 31 країна

У саміті "Кримської платформи" візьме участь 31 країна
"Кримська платформа" продовжує збирати учасників. Фото: Українська правда

Кількість учасників "Кримської платформи" зросла до 31.

"Щойно отримали ще одне підтвердження участі в "Кримській платформі" від важливого партнера. Кількість учасників досягла 31-го та пішла на четвертий десяток. Працюємо над подальшим розширенням ядра міжнародної коаліції за звільнення Криму", - зазначив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наше МЗС шкодить "Кримській платформі" своїми заявами - експерт

"Кримська платформа" - новий консультативний і координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на тимчасову окупацію Криму, відповіді викликам у сфері безпеки, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини і захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

В Україні 23 серпня відбудеться саміт. Крім основного засідання, передбачається проведення 4 тематичних панелей про подальші кроки: про невизнання спроби анексії Криму, про мілітаризацію Азово-Чорноморського регіону, про шляхи реінтеграції Криму через права людини і сталий розвиток і про відновлення прав кримськотатарського народу.

Зараз ви читаєте новину «У саміті "Кримської платформи" візьме участь 31 країна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути