субота, 08 серпня 2020 12:33

Уряд з 9 серпня закриває пункти пропуску на кордоні з окупованим Кримом

Уряд з 9 серпня закриває пункти пропуску на кордоні з окупованим Кримом
Пункти пропуску з окупованим Кримом не будуть працювати з 8:00 9 серпня до 8:00 30 серпня. Рішення прийняв уряд 8 серпня. Фото: kmu.gov.ua

Кабмін прийняв рішення тимчасово закрити пункти в'їзду та виїзду з окупованої території Автономної Республіки Крим і Севастополя.

Рішення уряду пов'язано з погіршенням ситуації з коронавірусом, повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов.

Пункти пропуску з окупованим Кримом не будуть працювати з 8:00 9 серпня до 8:00 30 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черговий антирекорд: за добу з'явилося 1489 нових хворих на Covid-19

Водночас перетинати пункти пропуску дозволяють тим, хто проживає в Криму або Севастополі, має транспорт чи майно там. Також проживає за межами Криму, але погодився на самоізоляцію з використанням сервісу "Дій вдома". Будуть пропускати людей, якщо їхня мета забезпечити захист національних інтересів або виконати міжнародні зобов'язання, представників дипломатичних установ та гуманітарних місій.

Для інших іноземців виїзд з Криму і Севастополя виключно за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Перетин пунктів пропуску українцями за наявності підстав гуманітарного характеру здійснюється за рішенням голови Державної прикордонної служби за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

8 серпня уряд зібрався на позачергове засідання через зростання в країні кількості хворих на Covid-19. Зокрема, на засіданні обговорили епідемічну ситуацію в тимчасово окупованому Криму. Там можуть занижувати реальні показники захворюваності.

Зараз ви читаєте новину «Уряд з 9 серпня закриває пункти пропуску на кордоні з окупованим Кримом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути