вівторок, 02 червня 2020 13:06

Спецслужби РФ заявили про затримання українського прикордонника — в ЗСУ відповіли

Спецслужби РФ заявили про затримання українського прикордонника — в ЗСУ відповіли
У ФСБ РФ підтвердили затримання українського прикордонника. Фото: Facebook/Державна прикордонна служба України

Російські прикордонники в анексованому Криму викрали українського військового і звинуватили його в незаконному перетині кордону.

Як пишуть росЗМІ із посиланням на пресслужбу ФСБ РФ, українцю приписали транспортування речовини, яка нібито є наркотиком.

"Прикордонним управлінням ФСБ Росії по республіці Крим за незаконне перетинання державного кордону з України в РФ затримано особу без документів, у стані алкогольного сп'яніння", — говориться в повідомленні окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На адмінкордоні з Кримом знайшли військовослужбовця із вогнепальним пораненням

У ФСБ підтвердили ім'я викраденого українського військовослужбовця — Добринський Є. В.

Водночас на сторінці командування Десантно-штурмових військ ЗСУ з'явилося спростування інформації ФСБ РФ щодо обставин затримання військового.
"Увага! Прогнозована російська пропаганда! Як повідомляли раніше, 30 травня 2020 року, близько п'ятої години ранку, на одному із об'єктів в районі території незаконно окупованої АР Крим та міста Севастополя, було виявлено відсутність військовослужбовця 95-ї окремої десантно-штурмової бригади старшого солдата Євгенія Добринського. На жаль, із досвіду нам добре відомо, як ворог вчиняє з незаконно затриманими українськими військовими. Противник цинічно використовує їх у своїй пропаганді!" — говориться в повідомленні.

Також військові наголосили, що росіяни готують низку матеріалів інформаційно-психологічного характеру, спрямованих на дискредитацію Збройних Сил України.

"Російські пропагандистські ЗМІ публікують фейкову інформацію, що нібито наш військовослужбовець був у стані алкогольного сп'яніння та під дією наркотичних речовин, сам опинився на території України, тимчасово незаконно окупованій РФ. Це було прогнозовано! Якби дана інформація відповідала дійсності, відеозвернення з відповідною експертизою були б опубліковані першого ж дня, а не через три доби. Саме такий мінімальний термін потрібен спецслужбам РФ, щоб психологічно обробити затриманого, погрожуючи розправою та іншими діями", — наголосили у командуванні.

Також вони прокоментували відео з допиту викраденого українця.

"...виглядає пригніченим. Він промовляє заздалегідь підготовлений текст. Не виключено, що знаходиться під дією спецпрепаратів. Ми робимо все, щоб швидше повернути нашого військовослужбовця старшого солдата Євгенія Добринського додому! Десант своїх не залишає! ...всі деталі та обставини зникнення військовослужбовця будуть з'ясовані правоохоронними органами під час проведення слідчих дій", — говориться у повідомленні.

Через зникнення українського військовослужбовця на адмінкордоні з анексованим Росією півостровом підрозділи прикордонників та ЗСУ переведено на посилений варіант несення служби.

Зараз ви читаєте новину «Спецслужби РФ заявили про затримання українського прикордонника — в ЗСУ відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути